Boek 'Scheepsrampen en Jappenkampen'

===PERSBERICHT=== 


Scheepsrampen en Jappenkampen

In juli 2020 kwam het boek ‘Scheepsrampen en Jappenkampen’, van Hendrik Boot uit. Hij beschrijft hierin het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van zijn vader Cor Boot, zeeman op ‘de grote vaart. Hij reconstrueerde het na veel research en verslagen mede lotgenoten en het beperkte verhaal dat zijn vader vertelde want erover praten, dat deed Cor vrijwel niet.
Als 18-jarige ging hij in 1937 varen. Een paar jaar later brak de oorlog uit. Eerst met Duitsland als vijand, vervolgens met Japan. Een jarenlange overlevingsstrijd volgde. Cor overleefde de oorlog op zee, bombardementen, torpederingen, vijftien Jappenkampen en de slopende werkzaamheden aan de 220 kilometer lange Pakan Baroe spoorlijn op Sumatra, ook wel de dodenspoorweg genoemd. 
Zelf vertelde hij, zoals vele lotgenoten, niet veel over de ontberingen en ellende die hij doorstond. 
Daarom ging zijn zoon, Hendrik Boot, op zoek naar zijn verhaal. Het resultaat is een meer dan 400 pagina’s tellend boek waarin hij het verhaal van zijn vader vertelt en in de context van de geschiedenis plaatst. Het is voorzien van foto’s en afbeeldingen uit die tijd. Een onvoorstelbaar relaas over overleven, veertig jaar varen en – tegen Cor′s eigen verwachtingen in – toch oud worden.

Hendrik: “Ik wilde mijn vaders verhaal vertellen, maar dat gaat natuurlijk niet. Veel van wat hij meemaakte zal nooit verteld worden. En dat is misschien maar goed ook. Eerbetoon

Het is nu 75 jaar geleden dat er een eind kwam aan deze ontberingen van de oorlog in Azië. De laatste getuigen sterven. Daarmee wordt een stuk geschiedenis afgesloten, maar niet uitgewist. Met het boek brengt Hendrik een eerbetoon aan de slachtoffers en overlevenden van het gruwelijke Japanse geweld in Azië. Een oorlog waar velen weinig van weten, maar die net als alle andere wreedheden uit die tijd niet vergeten mag worden.

Boek kopen

Scheepsrampen en Jappenkampen’ wordt in eigen beheer uitgegeven en is in juli 2020 verschenen. De prijs van het boek is €29,50 en verzendkosten binnen Nederland bedragen €6,25.
Het boek is direct te bestellen via de website https://boek-boot.nl/ Klik hier voor de achterkaft
2015.        

Monitored by BelStat - Your Site Counts